Birk af HX

Birk af HX

25. mai – 11. april 2023  |  Prosjektrommet


Velkommen til åpning
Torsdag 25. mai kl. 19.00
Enkel servering.
Utstillingen står til 11. juni
Dreams are silent whispers in the cosmic void and perhaps our existence in the darkness?
Vårens siste utstilling er iverksatt av Birk af Hx. Birk af Hx definerer seg som forsker og observatør, hagegnom, hemul og frøsamler. Tilsynelatende livsbejaende. Hun har en tverrfaglig bakgrunn innenfor kunst og akademia, dannelse av udefinert sort, utdannelse innenfor definert sort, og jobber blant annet digitalt, med animasjon, maleri, skulptur, lys og kunsthåndverk. Forskning rundt tema er viktig. Det gir mye inspirasjon.
I Prosjektrommet lager Birk af Hx en installasjon basert på flere års dypdykk i egen drømmematerie. Dykkingen har igjen utviklet seg til et mer forskningsbasert verk knyttet til spørsmål om hvordan hjernen vasker en sterkere forståelse av seg, via drømmer som blir presentert under denne prosessen. Hun oppfatter at drømmer endrer seg i takt med en oppdatert versjon av identitet og utvikling. Informasjon som samles inn i det våkne liv blir til historier som endrer seg i denne store delen av vårt liv i søvn.
Drømmer er dypt personlig mytisk. Kan de kartlegges, bokstavelig talt, til en forståelse av en mytopoetisk reise i eget liv? Birk af Hx har sett på egne teorier knyttet opp mot den nyeste forskning rundt hjernens aktivitet; når vi ikke observerer den, men den observerer oss. Hva kan den gjøre med all informasjon som blir vasket og det grumset som blir igjen? Prosessen frem til konklusjon har vært vesentlig, sammen med en utforskende holdning til det fantastiske i farger og mønstre. Konseptet handler om å fylle rommet med en immersiv følelse av drømmelandskap, det visuelle og taktile, med spor av rom og tid som forsvinner. Detaljer som ligger i mikrokosmos bringes frem. Romfølelsen skal invitere til utforsking og deltakelse. Rommet er hovedverket og konklusjonen er åpen for tolkning.

%d bloggere liker dette: