Porsgrunn Malerklubb

Kunstner: Gunn Eskilt

70 års Jubileumsutstilling

6. – 16. oktober 2022  |  Hammondgården


 

VELKOMMEN TIL ÅPNINGSFEST

Torsdag 06. oktober kl. 19.00

Hammongården (Storgata 125)

Den åpnes med godstemning, noe i glasset, underholdning og mange malerier.

Einstöing (Marius Ystad) og Anniken Weber kommer med musikk, stemninger og performance på åpningen.

Vi setter stor pris på om også du kommer!

Åpningstider

Hver dag kl. 12 – 16

Utstillingsperiode: 6. – 16. okt.
(Forandringer kan forekomme, følg med på facebook).

Takk til…

Schanke eiendom for velvillig lån av lokaler!

Velkommen til Porsgrunn Malerklubb sin jubileumsutstilling.

Porsgrunn kunstforening (65 år!) gratulerer malerklubben og blir med på feiringen.

Porsgrunn Malerklubb er en av de eldste malerklubbene i Norge. De holder til i Meierigården i Porsgrunn. Tirsdager er det åpent malerverksted med maling og lerret som kan brukes. Alle er velkomne.

Porsgrunn Malerklubb ble stiftet oktober 1952, etter at en gruppe malere hadde deltatt på et malerkurs. De holdt til i kjelleren på kinoen. Nå holder de rundt 40 medlemmene til i Meierigården. Det har i alle år vært en klubb med mange kreative malere og stor aktivitet. Det har vært malerturer som har resultert i motiver fra hele Telemark, fra fjord til fjell, og også motiver fra hele Norge. I de senere år har nye maleteknikker og medlemmer dukket opp, bilder har blitt mer abstrakte og motivene har fått en stor spennvidde.
Maleturene deres har også gått til Sverige og mange år til Danmark der klubben har hentet mye inspirasjon fra utstillinger, kurs og andre malere.
 
Klubben har arrangert mange kurs for medlemmene sine, men også for andre interesserte. De har brukt sine egne folk som instruktører, og engasjert proffesjonelle kunstnere til å holde kurs.
Vanligvis holder de to utstillinger i året, høst og vinter, og i tillegg til det har flere av medlemmene egne separatutstillinger.


%d bloggere liker dette: