Knut Gundersen

KNUT GUNDERSEN

NYE MALERIER

Prosjektrommet

6. – 22. november 2020

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE

FREDAG 6. NOVEMBER KL. 19:00

PROSJEKTROMMET

ENKEL SERVERING

Vi ønsker velkommen til en ny utstilling med maleren Knut Gundersen

Utstillingen åpner i Prosjektrommet

fredag 6. november kl. 19:00

Utstillingen står til og med søndag 22. november

Utstillingen er åpen i kulturhusets kafes åpningstider:

Mandag stengt

Tirsdag  11-19

Onsdag  11-21

Torsdag  11-21

Fredag  11-21

Lørdag  11-21

Søndag  12-19

NB: Vi ber publikum utvise forsiktighet i disse korona-tider, og bruke kulturhusets utsatte desinfeksjonsmidler, samt å begrense antall besøkende i Prosjektrommet til maks 2-3.

Vi ønsker velkommen til en ny utstilling med maleren Knut Gundersen

Utstillingen åpner i Prosjektrommet

fredag 6. november kl. 19:00

Utstillingen står til og med søndag 22. november

Da Knut Gundersen stilte ut sine malerier i Kunsthallen i oktober 2017, som et helgestunt, ble det en stor suksess. Nå er han tilbake, denne gang i Prosjektrommet.

Med sine fargesterke og komplekse malerier, leker han med publikums oppfatninger – er det en figur der inne? et ansikt? eller er det bare helt abstrakt?

Maleriene er gjort med guache, en maleteknikk der en bruker dekkende vannfarger. Gundersen påfører malingen på lerreter liggende på gulvet, og bearbeider den med pallettkniv, baderomsnal og slikkepott; lag på lag legges på, skrapes ned, bearbeides, der de intrikate motivene fremkommer skapes intuitivt.

Alle bildene begynner uten noen foregående idé. Det tomme lerretet fylles med farge, og kunstneres bestemmer det videre uttrykket basert på hva som trer frem av interessante punkter. En form for illustrativ improvisasjon, et rent intuitivt uttrykk. Overflaten kan forlede en til å tro at dette er trykk. Bildene er – som følge av maleteknikken – uten tekstur. Men motivene har ved nærmere øyensyn en besnærende dybdeeffekt som inviterer til dvelende refleksjoner.

Knut Gundersen er fra Skien. Han var i yngre år elev hos Eivind Venheim. Det er lite igjen av dennes figurative mesterstil i Gundersens bilder i dag; stilen i dag er preget av en stadig eksperimentering og søken etter nye og mer intuitive uttrykk. Maleriene til denne nye utstillingen er alle gjort i løpet av de siste månedene.

%d bloggere liker dette: