Olaf Willums – Draumkvedet

OLAF WILLUMS

Draumkvedet

​Skagerak  |  15.11 2017 – 6.1 2018


Porsgrunn kommune vil i samarbeid med energiselskapet Skagerak og Medlemsforeningen Kunsthall Grenland stille ut Olaf Willums spektakulære og 60 år gamle maleriserie ”Dramumkvedet” i foajeen på Skagerak-bygget.

Prosjektledere er Mette Weitemeyer fra Porsgrunn kommune og Tom Hovinbøle fra MKG.

Utstillingsåpningen er

15. november kl. 18:00

Utstillingen åpnes med en innledning av Johnny Andvik, mens sanger og kveder Ingebjørg Lognvik Reinholdt fremføre utdrag fra ”Draumkvedet”. 

Gratis inngang.

FOREDRAG

Den 30. november blir det så et foredrag ved forfatter Eivind Blikstad – «Og vegjine falle so vide» – om Draumkvedet som Telemarks bidrag til verdenslitteraturen. Det vil dessuten bli gjennomført flere omvisninger og skolebesøk i løpet av utstillingsperioden.

UTSTILLINGSPERIODE

Bildene vises i perioden 15. november til 6. januar i foajeen på til Skagerak energi, Floodeløkka 1. Åpningstider er 08.00-15.00, mandag til fredag.

Utstillingen er et samarbeid mellom Porsgrunn Kommune, Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Skagerak Energi.

*   *   *

Les mer i oppslaget fra PD nedenfor – klikk på oppslaget for større bilde

OLAF WILLUMS

Olaf Willums fra Porsgrunn var maler, grafiker og kunstpedagog. Hans monumentale bildesyklus om draumkvedet ble første gang vist i 1958 og senere kjøp inn av Porsgrunn kommune.

Bildene ble også presentert for publikum i en større minneutstilling etter kunstnerens bortgang i 1968 – klikk her for katalogen fra minneutstilingen

Les mer om Olaf Willums her

Visjonsdiktet fra middelalderen handler om Olav Åsteson som faller i dyp søvn på julaften. Han våkner trettende dag jul og rir til kirken der han forteller om drømmene sine. Dette er en dramatisk historie om vandring gjennom dødsriket og kampen mellom det gode og det onde. De syv maleriene skildrer historien på like dramatisk vis.

Utstillingen kommer også 40 år etter at Willums fikk en større retrospektiv utstilling i regi av Medlemsforeningen Kunsthall Grenland (som da het Porsgrunn Kunstforening), i anledning at kunstneren selv gikk bort i 1967. Han var egentlig utdannet ingeniør, men graviterte etter hvert over mot kunsten. Han har særlig satt spor etter seg som grafiker, og var i en årrekke lærer i faget ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.


%d bloggere liker dette: