Tom Erik Heimdal Nykås

Porsgrunn kunstforening, Porsrgunn Internasjonale Teaterfestival, Schanke Eiendom og Tom Erik Heimdal Nykås presenterer neste steg i gatekunsten på Schankebyggets vegg mot minneparken.

I 2019 malte Fabiola Branca fra italia et verk under PIT. Vi hadde lyst at dette skulle fortsette i flere år, slik at en gallerivegg sakte, men sikkert ville fylle seg med forskjellige gatekunstnere. De nye verkene kunne være inspirert av og bygget videre på de som allerede var der. Fabiolas verk sto lenge som det var malt, men ble naturlig nok til slutt fylt av tagging, og vi fikk da beskjed om at bildet dessverre måtte males over. Enter graffitikunstner Tom Erik Heimdal Nykås.

Tom Erik har funnet en fantastisk måte å gjøre veggen ny på sin måte samtidig som han lar Fabiolas idé leve videre. Det blir veldig tøft, moro og vakkert. Kom og se verket hans vokse, utvikle seg og bli ferdig på årets PIT. Tom Erik jobber mandag 14. til søndag 20. juni, på Storgata 112, 3921, Porsgrunn.

Heimdal Nykås blir også å finne på Bakgården Ungdomshus. Her skal han skal ha graffiti-foredrag og workshop med ungdommer lørdag 19. juni. DJ Roc Reodor vil også dukke opp.

HVOR?

Schankebygget, bakside mot parkeringsplass og Friisebrygga – veggen mot parken

NÅR

Fra 13. til 19. juni – det meste av dagen

HVA

Ny piece til glede og forargelse.


Tom Erik Heimdal Nykås fra Skien, Telemark, har studert kunst ved Porsgrunn videregående og Strykejernet i Oslo. Han er hovedsakelig selvlært, med vekt i graffiti/gatekunst, men driver også med tegning, design og skulpturering.

Tom Erik jobbet på Folque Café fra 2014 – 2019, hvor han var både bartender og kunstner. I 2016 var han med å starte kunstnerkollektivet Kunstgarasjen. I 2018 malte han mølla og en vegg ved landbryggene i Skien, og hadde et kino-oppdrag i forbindelse med filmen «Skjelvet». I 2019 dro han for å male på et kulturstemne i Morelia i Mexico. I 2020 sto han for design og utføring av en heldekorering av Telemark bibliotek / Soly Park AS i Ulefoss. I pandemien startet han et samarbeid med Telemark museum som ønsket seg tegninger og bilder til sine podcaster. Som medlem og kunstner jobber Tom Erik i 2021 for å bygge opp Duestien Radio. Duestien Radio er en samling av det beste Skien har av undergrunnskultur.

%d bloggere liker dette: