Toril Rødland

Toril Rødland

17. – 20. januar 2019 | Prosjektrommet


Medlemsforeningen Kunsthall Grenland har gleden av å invitere til en åpning i vårt nyuoppussede visningsrom – Prosjektrommet.

Vi gjør dette med en kunstner som over flere år har markert seg med særegne og dyptloddende arbeider.

Velkommen til vernissage:

17. januar  2019 kl. 20:00

Utstillingen presenteres som en del av programmet i anledning Lp-slippet av Swifan Eolh & The Mudra Choir debutalbum, «The Key» > klikk her for mer informasjon

 

Torild Rødland er en kunstner som lager bilder med inspirasjon fra symbol- og myteverdenen. De store billedflatene er mettet med sterke farger og symboler. Arketypiske symboler som har fulgt menneskene opp igjennom historien stiger fram fra bildene.

Solbåten, livshjulet, offerplassen og ilden er ofte med i bildene. Menneskene i bildene er skikkelser som deltar i en evig reise, liggende i solbåten, underlagt skjebnen, som er symbolisert igjennom livshjulet.

Drømmenes verden er også sterkt tilstede i bildene, ofte vist igjennom en skikkelse som svever fritt, og som blir besjelet av en fugl, eller en vinge.

Sjelens evige vandring er et sentralt tema, og ofte i kombinasjon med andre symboler hentet fra de fem elementer; jord, ild, vann, luft og eter. 

Besøk kunstnerens hjemmeside

klikk her

%d bloggere liker dette: