Torild Rødland

TORILD RØDLAND

Nye malerier

26. januar – 5. februar 2023  |  Prosjektrommet, Ælvespeilet


VELKOMMEN TIL VERNISSAGE!

Torsdag 26. januar kl. 19:00

Prosjektrommet, Ælvespeilet


Dette er andre gang Rødland stiller ut i Kunstforeningens regi, første gang var i januar 2019.


«Repression» – acrylmaleri, 200 x 107 cm (2020)

Toppbilde: «The Peacemaker» – oljemaleri, 92 x 85 cm (2022)

KUNSTNERPRESENTASJON

Som kunstner har jeg en lang karriere bak meg, med utstillinger og arbeider i snart 50 år.

Jeg debuterte på Telemarkutstillingen i 1969, og har holdt utstillinger siden, i flere land. Blant annet har jeg stilt ut mine arbeider i Polen, Litauen, Danmark, Spania, og Norge. Jeg bodde i København fra 1970 til 1978, og denne livsperioden har preget meg, siden jeg var med i det første kvinneopprøret i Kvindehuset i Skindergade. Jeg var med i prosjektet som førte fram til Den store Kvindeudstillingen på Charlottenborg, i 1975, og var med i den utstillingen. Engasjementet innen kvinnebevegelsen har fulgt meg siden.

Som kunstner har jeg hatt, og har, flere uttrykksformer, maleri, tegning, arbeide med objekter i tre, og grafikk.

Maleri er den uttrykksmåte jeg har arbeidet mest med. Jeg maler store bilder, og de henger ofte fritt uten blindrammer. Motivmessig er jeg symbolist, og ofte med sterk koloritt.

Jeg har arbeidet mye med tegning, og arbeidet med et eget tegneprosjekt over tre år, kunstprosjektet Kvinner på flukt, som ble vist på biblioteker i Oslo-regionen.

Jeg har arbeidet mye med tre, og å lage objekter i tre, horn, og andre naturmaterialer. Disse har jeg ofte vist sammen med maleriene, og da danner de installasjoner, ofte med et sakralt uttrykk.

Jeg har ofte laget prosjekter. I 2016 viste jeg mitt prosjekt «Close to nature» i Galleri Arka, i Vilnius.

I 2017 ble jeg invitert til å delta i prosjektet «Romanticism without an end» i Galleri Arka i Vilnius, sammen med kunstnere fra Litauen, Polen, og Island. Jeg deltok da med store malerier, og treskulpturer.

I 2020 viste jeg utstillingen Naturens timeglass/Grenser i vann, et kunstprosjekt jeg arbeidet med i to år, i Lørenskog Kunstforening.

– Torild Rødland


%d bloggere liker dette: